L’excursió comença a l’ermita del Remei. Agafem una pista que surt cap amunt i durant mitja hora ens anirem endinsant a la vall del Rio Glorieta. Creuem el riu una vegada. Seguim per la pista seguint els senyals fins que arribem una altra vegada al riu. Ho creuem i als pocs metres, agafem una sendera que puja a l’esquerra. Caminem per ell uns minuts fins que arribem a una esplanada per la qual a l’esquerra baixarem al riu.

Després d’uns minuts arribem a aquest lloc, que és el Nui de l’Àliga. Un bonic toll d’aigua amb cascada inclosa.Perfecte per donar-se un capbussó a l’estiu.

Després retrocedim fins a trobar el camí que deixem gairebé al creuar el riu i ho seguirem cap amunt. El camí cap amunt no té pèrdua, doncs solament hi ha una vía tota l’estona per la part dreta de la vall.

Quan la sendera creui una antiga canalització d’aigua, és moment per agafar una senda a l’esquerra. Estem prop del les Fonts del Glorieta. Les parets estàn just on hem de girar , i és un bon lloc d’escalada, molt a prop ja de Montral.

Des de la senda caminem de front fins a topar-nos amb el riu. Hi ha tot un sector que es recorre molt bé i es poden aconseguir fotos molt bones. El seguirem des de abaix cap amunt.

Aquest és el final de les Fonts. Aquí neix el riu Glorieta. L’aigua surt de les parets del fons. Depèn del nivell freàtic surt mes o menys alt. Aquest és un bon lloc per banyar-se i a l’estiu està molt concorregut per la seva proximitat a MontRal.

Per la meitat d’aquest sector del riu, hi ha un lloc que el camí creua a l’altra part. Ho creuarem i seguirem una senda que s’endinsa en el bosc cap a l’esquerra. És un bosc molt tancat, molt fosc, amb molta vegetació i enfilassades, i és un bonic passeig travessar-li.

Aquí tot sembla retorçat. Seguirem la senda durant uns 15 o 20 minutos, fins que finalitzi en una pista forestal. Seguirem la pista, als pocs minuts deixarem a l’esquerra unes ruïnes. Aquesta pista arriba fins a L’albiol. Seguirem durant alguns centenars de metres però cal estar atents doncs agafarem una sendera que surt a l’esquerra.

Després d’un trajecte bastant confús, arribem a una zona àmplia i cuidada amb ametllers. A partir d’aquí el camí marcat amb blanc d’una banda i verd per un altre, es fa molt més visible. Ho seguim fins que arribem a aquestes ruïnes que són les de l’ermita de les Virtuts.

A partir d’aquí el camí és ampli i va ser l’utilitzat per arribar a les ruïnes i va baixant suaument fins al riu Glorieta. Prendre-ho amb paciència, donç la baixada és una mica llarga. Arribem després a la pista per on iniciem l’excursió, que seguirem per la dreta fins a l’Ermita del Remei.