La vall del Riu Glorieta està situat entre la població de Alcover i Mont-ral, província de Tarragona. És un paratge natural replet de pins, roures i alzines, amb nombrosos salts d’aigua i gorgs, en els quals gaudir d’una bonica excursió en família. El recorregut fins al Niu de l’Àliga transcorre per una pista forestal on els més petits podràn accedir sense dificultat. Si cerques més aventura i nous gorgs que descobrir, seguint la mateixa sendera arribaràs a les Fonts del Glorieta, on les seves fredes aigües et deixaràn sense respiració.

Seguint la senda que surt de l’aparcament, paral·lel a un petit canal d’aigua, avançaràs pel camí de l’esquerra seguint les indicacions “Central (per pista)- Fonts del Glorieta” per una pista de terra pràcticament plana. Travessaràs dues vegades el Glorieta per sobre de les pedres, trobaràs diverssos gorgs i finalment arribaràs a les ruïnes de l’antiga Central Hidroeléctrica. El camí comença en l’aparcament de Mas Forés, en Alcover, on trobaràs una caseta d’informació i una zona per deixar el vehicle, amb un cost de 5€/dia. Si prefereixes aparcar gratis podràs fer-ho en els voltants de l’Ermita del Remei i començar la ruta des d’allí, solament caminaràs 10 minuts més.

Una senda a la teva esquerra et portarà a l’espectacular salt d’aigua el Niu de l’Àliga. Una vegada allí podràs gaudir de la bellesa de les seves aigües transparents i la naturalesa salvatge que creix a la seva al voltant, acompanyada d’un bany pels més agosarats.

Niu de l'Àliga

Niu de l’Àliga

«El seu nom es deu a la forma d’àguila que l’aigua ha esculpit sobre la roca.”

 

Señalización

Senyalització en la senda

Arribats a aquest punt pots seguir fins als Fontsdel Glorieta o tornar a Mas Forés pel mateix camí pel qual vas venir.

Si decideixes pujar fins a les Fonts, tan solament et quedaran 1’2 km i uns 200m de desnivell per una sendera molt bé senyalitzada i adaptat amb graons per facilitar la pujada i la baixada.

Una vegada allí podràs gaudir d’un bany o un descans molt més relaxat i tranquil, ja que el Niude l’Àliga és de més fàcil accés, més conegut i per tant més concorregut.

 • Tipus de ruta: Lineal
  Tipus de camí: Pista de terra
  Desnivell: 300 m.
  Dificultat: Fàcil (a partir de 5 anys) fins al Niu de l’Àliga
  Dificultat: Mitjana fins als Fonts del Glorieta
  Distancia total: 6’4 km. Mes Forés – Niu de l’Aliga – Mas Forés
  Distancia total: 8’8 km. Mes Forés – Fonts del Glorieta – Mes Forés
  Temps total: 1h 50’ Mes Forés – Niu de l’Aliga – Mes Forés
  Temps total: 2h 30’ Mes Forés – Fonts del Glorieta – Mas Forés

Com arribar:

Amb cotxe: per l’autopista AP-7 agafa la sortida 34 adreça Reus i segueix per la C-14 en sentit Montblanc, a uns 25km surt en Alcover. Travessa el poble adreça Prada de Conflent-Mont-ral. Quan arribis a una corba, veuràs un camí estret davant amb les indicacions Vall de Glorieta – Ermita del Remei. Segueix recte per la carretera passant per l’Ermita i al final del camí trobaràs l’aparcament de Mas Forés.